Ter Waele Rottweilerkennel

Ter Waele is een kleine selecte Rottweilerkennel gesitueerd aan de kuststrook in het westen van Nederland regio 's-Gravenhage.

Het streven van deze kennel is het fokken van een gezonde Rottweiler die voor vele doeleinden geschikt is.

Ons motto:

Het is een kwestie van Type, Soundness, Beweging, Karakter en Gezondheid.

Ter Waele Rottweilerkennel

Al de honden die bij Rottweilerkennel "Ter Waele" voor de fokkerij worden ingezet hebben een officiële uitslag van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, afdeling Gezondheid, Gedrag en Welzijn voor "Heupdysplasie" en "Elleboogdysplasie". Aangezien er veel onduidelijkheid bestaat over de diverse Nederlandse uitslagen en overige uitslagen in Europa kunt u de uitslagen en hun benamingen met elkaar vergelijken in het overzicht van de diverse instituten in Europa die honden op Heupdysplasie en Elleboogdysplasie beoordelen.

Sinds 2004 laten wij bij de American Kennel Club (AKC) het DNA profiel van de “Ter Waele honden” welke deel uit maken van ons fokprogramma officieel analyseren en registreren. DNA Profiel Ter Waele Patch.

Vanaf 2014, wordt het DNA profiel van de Ter Waele Rottweilers gevalideerd bij het Dr. Van Haeringen Labratories (VHL) in Wageningen. 
Het DNA profiel van de desbetreffende hond is tegenwoordig onderdeel van de officiële stamboom welke wordt verstrekt door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland) volgens de ISAG 2006 Standaard.

Het DNA profiel van de Ter Waele Rottweilers wordt in de toekomst niet meer geregistreerd in de USA aangezien de Raad van Beheer deze uitslagen niet erkend.

Kiene Zandbergen
Eigenaar Ter Waele Rottweilers

Wij zijn lid van:

Nederlandse Rottweiler Club Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub Schweizerischer Rottweiler Club Der Österreichische Rottweilerklub Holsteiner Verband